Om du inte kan uttala det, köp inte det!

Om du inte kan uttala det, köp inte det!

Uttrycket ovan har du säkert hört tidigare. Vi på Mawaorganics skulle säga att det är en bra regel att utgå ifrån. Skönhetsvärlden växer och växer vilket också gör det svårare för den enskilde att välja rätt. Det ligger på dig som konsument att vara påläst.

Visste du att en produkt kan kallas för organisk och ekologisk trots att det endast är en av tio ingredienser som faktiskt är det? Visste du också att många ämnen som används i flertal produkter ute på marknaden av kändare märken idag, misstänks bland annat orsaka cancer, vara hormonstörande och orsaka irritationer. Det är ämnen som också klassas som skadliga mot miljön på grund av miljöfarliga ämnen. Om det är ämnen som skadar miljön i stort då är rimligtvis inte heller ämnen som hud och hår ska utsättas för.

Naturskyddsföreningen lyfter ofta viktiga frågor relaterat till skadliga ämnen och kemikalier samt dess konsekvenser. Ett viktigt diskussionsämne är PFAS. PFAS står för högfluorerade ämnen och är enkelt sagt syntetiskt framkallade kemikalier. Detta är kemikalier som bland annat används för ytbehandling av kläder, skor och stekpannor för smuts- och vattenavstötande syfte. Samma kemikalier har hittats i skönhetsprodukter som kanske även du använder.

Visst vill du läsa på baksidan av en produkt och känna att du vet vad det är eller åtminstone kunna uttala det rätt? Det viktigaste är att du köper och använder produkter som är värda din hud, kropp och hår.

Det ska vara produkter med rent innehåll och vet du vad det bästa är? Samtliga produkter ur Mawaorganics sortiment uppfyller dessa kriterier. Det är kallpressade oljor till 100 % och du behöver inte tänka på några skadliga ämnen för varken hud, hår eller miljö! Under samtliga produktbeskrivningar på hemsidan hittar du ingredienslistor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *